wtorek, 4 marca 2014

Naleśniki owsiane z nutką gałki muszkatołowej i goździków

Dzisiaj dzień naleśnika, więc i ja postanowiłam go uczcić. Naleśniki owsiane, mamine powidła śliwkowe, jogurt, mleko. I czego chcieć więcej?


Naleśniki owsiane z nutą gałki muszkatołowej i goździków

Składniki:
Szklanka mąki owsianej
Szklanka mleka
Jajko
Cukier waniliowy
Woda gazowana (około 1/3 szklanki)
Kropla oleju
Szczypta gałki muszkatołowej i mielonych goździków

Wszystkie składniki umieszczamy w misce, miksujemy, jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie dodajemy więcej mąki. Smażymy na rozgrzanej patelni. Jeśli macie patelnię specjalną do naleśników, nie musicie używać tłuszczu do smażenia. Mają tendencję do rozpadania, dlatego proponuję robić grubsze niż tradycyjne (: 

Smacznego !



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz